Η στόχευση της χτεσινής συνέντευξης Τύπου του Παναγιώτη Ψωμιάδη ήταν πασιφανής ακόμη και στο σκηνικό του χώρου στο εκλογικό του κέντρο. Πίσω από το τραπέζι όπου καθόταν ο επικεφαλής του συνδυασμού, φιγουράριζε γραμμένο φαρδιά πλατιά το δίλημμα που θέτει για τις εκλογές της Κυριακής στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Το είπε κιόλας ο νομάρχης Θεσσαλονίκης στο τέλος της αρχικής του ομιλίας: «Θέλουμε περιφερειάρχη που διεκδικεί ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση ή κυβερνητικό εκπρόσωπο; Ο λαός θέλει λύσεις, δε θέλει πειθήνιο διαχειριστή του μνημονίου».

Κατά τα λοιπά, έστειλε και κάποια μηνύματα προς τη ΝΔ, αν και σημείωσε ότι δεν έχει παράπονο από τον Αντώνη Σαμαρά. «Εχω τη μεγαλύτερη στήριξη που είχα ποτέ από τη ΝΔ σε εκλογική αναμέτρηση, αλλά όχι στο βαθμό που θα ήθελα», σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση του «Α» για το αν είναι ευχαριστημένος για τη στήριξη που του παρείχε η ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο. Οσο για τον αν θα κρατήσει... μανιάτικο την ιστορία με τον αδελφό του και το βέτο του προέδρου της ΝΔ για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, δε θέλησε να δώσει συνέχεια, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι... Πόντιος! Πάντως, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να χαρίσει στη ΝΔ το ποσοστό που θα πάρει στις εκλογές αλλά ούτε και θα συμμετάσχει στη συζήτηση για το ποιο κόμμα θα κερδίσει τη μάχη των πολιτικών εντυπώσεων. «Είμαι πολιτικός, δεν είμαι μπογιατζής για να βάφω τους χάρτες», τόνισε.
Σε άλλο σημείο άσκησε κριτική στους συνυποψηφίους του, λέγοντας ότι εμφανίστηκαν ανέτοιμοι για τη νέα διοικητική δομή. «Εμφανίστηκαν αδιάβαστοι. Αντιμετώπισαν το θεσμό επιφανειακά και επιπόλαια», σημείωσε και αναφέρθηκε στην απουσία προγραμματικών θέσεων στις ιστοσελίδες άλλων υποψήφιων περιφερειαρχών». Και τους προκάλεσε να απαντήσουν στο ερώτημα αν την επομένη των εκλογών θα μείνουν στην περιφέρεια ή θα επιστρέψουν στη Βουλή.
ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ