Tuesday, November 9, 2010

Απρόσμενοι επισκέπτες σε Μπόλαρη - Μπουτάρη

Δύο εκτός προγράμματος επισκέψεις έγιναν στα εκλογικά κέντρα των Μάρκου Μπόλαρη και Γιάννη Μπουτάρη το μεσημέρι του Σαββάτου.

 
Η πρώτη, όχι και τόσο επιθυμητή, εάν κρίνουμε από την αμήχανη υποδοχή που του έγινε, αφορούσε το άκρως επικοινωνιακού τύπου πέρασμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το κεντρικό εκλογικό κέντρο του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ. Ο νομάρχης, συνοδευόμενος από τον Απόστολο Τζιτζικώστα και συνεργάτες του, πέρασε από τη Μητροπόλεως γύρω στη 1.30 το μεσημέρι. Την ώρα εκείνη εκεί βρίσκονταν μόνον μερικοί εθελοντές, καθώς ο κ. Μπόλαρης είχε αποχωρήσει προ ολίγου, για να πάει στην Κατερίνη.

Για να ζητήσει συγγνώμη
Πριν από την επίσκεψη ο κ. Ψωμιάδης φρόντισε να ειδοποιήσει τις τηλεοπτικές κάμερες, για να καταγραφεί η κίνησή του, την οποία, όπως είπε, «έκανα, για να ζητήσω συγγνώμη για κάτι που είπα και τον στενοχώρησε». Ο νομάρχης αναφερόταν προφανώς σε όσα είπε σε βάρος του κ. Μπόλαρη προ ημερών στο «Mega» («είσαι ένα τίποτε», «είσαι αναξιόπιστος και αδιάβαστος» ήταν μερικά από αυτά). Ο κ. Μπόλαρης ενημερώθηκε για την επίσκεψη Ψωμιάδη, ελάχιστα λεπτά πριν να καταφτάσει ο νομάρχης. Ερωτηθείς χθες έξω από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε σχολίασε: «Εκλαμβάνω την επίσκεψη του κ. Ψωμιάδη στο εκλογικό μου κέντρο ως έκφραση συγγνώμης προς τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας για την προηγηθείσα απρεπή συμπεριφορά του και ως τέτοια την αποδέχομαι. Ελπίζω ότι ο κ. Ψωμιάδης την εννοεί και θα τη θυμάται στο δημόσιο βίο του και ότι αυτή δεν αποτελεί ακόμη ένα επικοινωνιακό τρικ, όπως μας έχει συνηθίσει. Γιατί, αν πρόκειται περί αυτού, που το απεύχομαι, θα ισχύει η γνωστή θυμόσοφη ρήση ‘από τότε που εφευρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο’».

"Είμαστε μαζί σου"
Η δεύτερη επίσκεψη έγινε γύρω στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν από το εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας» πέρασε ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν εκεί και έσπευσε να τον υποδεχθεί στην είσοδο. Ο γνωστός δημιουργός ευχήθηκε στον κ. Μπουτάρη καλή επιτυχία, «είμαστε μαζί σου», του είπε. Οι δυο τους πέρασαν στη συνέχεια στο γραφείο του υποψηφίου δημάρχου, όπου συζήτησαν για κανένα δεκάλεπτο.

Προβοκάτσια κατά Μπουτάρη
Ασπρόμαυρες αφισέτες κόλλησαν ορισμένοι… γνωστοί κύκλοι έξω από εκκλησίες του κέντρου το πρωί του Σαββάτου. Σε καθεμία από τις τέσσερις που εντοπίστηκαν αναγράφονταν κατά καιρούς δηλώσεις, οι οποίες αποδίδονται στον Γιάννη Μπουτάρη και θεωρείται ότι σκανδαλίζουν τους συντηρητικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης. «Η οδός Αποστόλου Παύλου να μετονομαστεί σε Κεμάλ Ατατούρκ», «Η TV100 να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της ζώνη πορνό», «Η ίδρυση δημοτικών οίκων ανοχής μπορεί να αποφέρει έσοδα στο δήμο», «Να δοθεί στις βυζαντινές εκκλησίες της πόλης διαπολιτισμικός χαρακτήρας, ώστε να τις επισκέπτονται περισσότεροι Τούρκοι και Εβραίοι», ήταν οι τέσσερις… δηλώσεις Μπουτάρη τις οποίες αντίκριζαν πιστοί και διερχόμενοι πέριξ των εκκλησιών. Νωρίς το μεσημέρι οι αφισέτες εξαφανίστηκαν.

No comments:

Post a Comment